Nota Solfej Teori Dersleri (III. Kur)

Türkiye Tarihi Evleri Koruma Derneği, Sn. Hüseyin Kıyak hocamız eğitmenliğinde “Nota Solfej Teori – Makamlar ve Usuller” derslerimizin üçüncü kuru 11 Kasım Çarşamba günü başlıyor.
Türkev-Zoom kanalı üzerinden yapılacak eğitimlerimize tüm müziksever dostlarımızı bekliyoruz. Katılımcıların temel nota bilgisine sahip olması gerekmektedir.

Elde edilecek gelir ünlü bestekarımız Hamamizade Ismail Dede Efendi Müze Evi’mizin yaşatılması için verdiğimiz mücadelede bizlere büyük destek olacak.

Kamu yararına hizmet veren derneğimiz ve Dede Efendi Müze Evimiz katkılarınızla güçlenerek değerlerimizi geleceğe aktarmaya devam etmektedir.

Kayıt için 0530 449 77 02 numaralı telefon-WhatsApp adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Derslere katılım ücreti 6 ders, 12 Zoom oturumu için 250 TL’dir.

Hüseyin KIYAK
Müzik öğrenimine 2001 yılında Denizli Belediye Konservatuvarı’nda başladı. 2007 yılında, Serap Mutlu Akbulut yönetimindeki TRT İstanbul Radyosu Türk Sanat Müziği Gençlik Korosu’na girdi. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu’nu kurdu ve 2011 yılına kadar bu koronun çalışmalarını yürüttü. 2012-2014 yılları arasında Türk Müziği İcra Heyeti’nin çalışmalarına ve konserlerine katıldı. Bazı yayınevlerinde editör olarak çeşitli müzik, tarih ve sanat kitaplarının baskı aşamasında çalıştı. 2016 yılında Kalan Müzik’in yayımladığı Tanburi Cemil Bey Külliyatı’nda araştırma, tashih ve Osmanlıca metin çevirileri konusunda görev aldı. 2016 yılında Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’nda görev yapan genç müzisyenlerle “Gölgede Kalanlar” projesini oluşturdu. Çeşitli TV ve radyo programlarında metin yazarı ve sunucu olarak görev aldı. 2018 yılında İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde açılan İstanbul ve Müzik Araştırma Programı (İMAP) kapsamında arşiv faaliyetlerini yürütmeye devam etmektedir. Müzikoloji konusunda çeşitli akademik yayınları yanında, hazırladığı “Yüz Yıllık Metinlerle Tanburi Cemil Bey” 2017; “Mızrabı, Yayı ve Kalemiyle Mesud Cemil” ise 2018 yılında Kubbealtı Neşriyat tarafından yayımlandı. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nda Müzikoloji ve Müzik Teorisi Bölümü’ndeki doktora eğitimine devam eden Hüseyin Kıyak 2015 Mart ayından itibaren Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’nda görev yapmaktadır.